"Maestro" Gotovac izašao iz Remetinca: Sreća je pokvarena ubojstvom prijateljice Ivane Hodak

ODVJETNIK Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za Index da je njegov branjenik Ivan Gotovac bivši potpredsjednik Fonda za privatizaciju koji je uhićen u aferi Maestro, pušten da se brani sa slobode.

"Vrhovni sud je usvojio moju žalbu te je nakon toga Ivan Gotovac pušten iz pritvora", rekao nam je Ljubo Pavasović Visković, čije se ime posljednjih dana pojavljuje u medijima zato jer je bio dečko ubijene Ivane Hodak. Gotovac je u pritvoru proveo 15 mjeseci.

Pavasović Visković: To ga je Ivana poslala da lakše podnesem njezin izlazak

Gotovac je pritvor u Remetincu napustio odmah danas poslijepodne a pred vratima ga je dočekala njegova supruga Ivana Stigleitner Gotovac koja je odvjetnica i majka Jadranka. Pored ostalih prijatelja tu su bili i Iva Majoli i njezin suprug Stipe Marić.

"Sretan sam što sam nakon 16 mjeseci izašao iz Remetinca, no sreća mene i moje obitelji uvelike je pokvarena tragičnim ubojstvom naše prijateljice Ivane Hodak", kazao je Gotovac po izlasku, donosi Večernji list.

"Niti jednog dana nije mi bilo jasno zašto sam u pritvoru, no ovo mi je velika životna škola i mogu reći da mi je ovaj boravak u pritvoru trajno promijenio poglede na život, pogotovu što sam spoznao s koliko sam predivnih ljudi bio okružen i koji su me sada dočekali...na neki način sam se ovdje “izgradio” i sada krećem punom snagom u obranu, uz pomoć svojeg prijatelja i odvjetnika Ljube Pavasovića", rekao je Gotovac.

Gotovčevi su nakon Remetinca i otišli kod Ljube Pavasovića Viskovića koji je za izlazak Ivana Gotovca rekao da ga je to  "Ivana (Hodak) poslala da lakše podnesem njezin odlazak".

Vrhovni sud prihvatio žalbu Ljube Pavasovića

Prije desetak dana Vrhovni sud je ukinuo rješenje zagrebačkog Županijskog suda o produljenju pritvora Ivanu Gotovcu zbog manjkavog i nedostatnog obrazloženja odluke, odnosno zato jer Izvanraspravno vijeće Županijskog suda nije dovoljno obrazložilo i konkretiziralo zbog čega je Gotovcu produljen pritvor.

U posljednjoj žalbi  Gotovčev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković naveo je da duljina pritvora nije u razmjeru s težinom kaznenog djela za koje je Gotovac optužen te da mora biti pušten na slobodu iz zagrebačkog zatvora u Remetincu. Nakon podizanja optužnice u veljači ove godine protiv Gotovca i Svjetlana Stanića, odbjeglog poduzetnika iz BiH, postupak je izdvojen od slučaja protiv osmorice ostalih optuženih.

Osmorici ostalih suđenje počinje 10. studenog, dok suđenje Gotovcu i Staniću sudac Vladimir Pavleković još nije zakazao jer se čekalo ovu  odluku Vrhovnog suda i vraćanje spisa na zagrebački Županijski sud.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više