Majice s iračkim ministrom informiranja bestseler u Londonu

MAJICE s likom iračkog ministra informiranja Mohammeda Saida alSahafa koji je svojih pet minuta slave dočekao kad je najavio konačni poraz invazijskih snaga u Bagdadu u trenutku kad su američki tenkovi bili od njega udaljeni samo 500 metara prodaju se u Londonu kao alva, piše u četvrtak the Times.

Nekoliko sati nakon što je počela prodaja preko interneta, majice sa Sahafovim likom postale su bestseler, piše londonski dnevni list.

Zasad dostupne samo u vojnoj zelenoj boji, majice prikazuju ministra informiranja u njegovoj poznatoj crnoj beretki i naočalama bez okvira, a ispod njega nalazi se natpis "Mi kontrolirano situaciju".

Sahafovi dnevni brifinzi za novinare, održavani u pomalo nadrealističkoj atmosferi ratnog Bagdada, postali su posljednjih tjedana program koji se obavezno gleda na televiziji.

U utorak je Sahaf, obrativši se novinarima ispred bagdadskog hotela Palestina u trenucima kad su američki tenkovi bili udaljeni samo 500 metara, hrabro objavio: "Zarobili smo ih u njihovim tenkovima".

Međutim, u srijedu je Sahaf nestao s malih ekrana.

Pročitajte više