Majka curice na koju je pao kamen: Svi su zaboravili, ja ne. Ovo je sramota za grad

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

U PROSINCU prošle godine u Sinju je kamen pao na djevojčicu. Podsjetimo, na djevojčicu je kamen pao dok je išla sa župnog vjeronauka, sa svojim vršnjacima, a sve se dogodilo u samom središtu grada, na predjelu Litrin obor. Prije nego što se urušio dio kuće, snažna bura srušila je stablo koje je počupalo žice, što je uzrokovalo pad kamenja.

Susjeda je čula snažan udarac, vidjela da je palo stablo, a potom čula zapomaganje dvojice dječaka. Pojurila je dolje pomoći djevojčici, uz još jednog prolaznika, te su djevojčicu na rukama ponijeli ususret hitnoj kako bi što prije dobila pomoć. Nakon operacije djevojčica je provela neko vrijeme na respiratoru, no srećom, izvukla se.

"Situacija u gradu je kao da se nikad ništa nije dogodilo, sve se zaboravilo! Ništa se nije poduzelo, kamenje još nisu uklonili. Sramota za grad", kaže danas, tri mjeseca nakon nesreće, majka djevojčice Martina za Dalmacija Danas.

"Noću se još uvijek budim u suzama, a još gore mi je kada vidim da nadležne institucije nisu poduzele apsolutno ništa, čak ni tri mjeseca kasnije. Svi su zaboravili, ali majka ne zaboravlja... Nitko me nije nazvao kada je Marta izašla iz bolnice, a kamoli nešto drugo", rekla je.

Pročitajte više