Majka im umrla, oni prešutjeli da ima još djece kako bi sami uzeli nasljedstvo

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

U ĐURĐEVCU je troje djece preminule majke pokušalo na prijevaru doći do njenog čitavog nasljedstva, i to tako što su prešutjeli da ima još dvoje djece, javlja ePodravina.

Zbog tog nedjela okrivljenici su prvo bili oslobođeni na varaždinskom Županijskom sudu, no sada je slučaj vraćen na početak jer je sud prihvatio žalbu Općinskoga državnog odvjetništva u Koprivnici, čime se ukida prvostupanjska presuda koprivničkoga Općeg suda.

Prema prvoj presudi, dvije su okrivljene žene od 55 i 47 godina, državljanke Republike Austrije, i 49-godišnji okrivljeni hrvatski državljanin oslobođeni optužbe, ali čini se da njihova priča neće imati sretan kraj. Njih troje se tereti da su na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika u Đurđevcu namjerno zatajili da pokojnica ima još dvoje djece kako bi ih isključili iz podjele nasljedstva. Slučaj je vraćen na početak jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice i donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe, navodi se u Županijskom državnom odvjetništvu.

Prema odluci bivšeg suda, koprivnički Općinski sud dužan je ponovno provesti glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke te ponoviti prije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti. Nakon toga trebala bi se donijeti nova odluka suda.

Pročitajte više