Majka ostavila bebu u londonskoj telefonskoj govornici

NAPUŠTENO žensko novorođenče pronađeno je u jednoj telefonskoj govornici u londonskoj četvrti Bromley. Bebu je slučajno pronašao stariji stanovnik Londona koji je prolazio pokraj govornice, a niti dan staro novorođenče je, kako se čini, crne ili miješane boje kože.

Policija je bebu smjestila u londonsku bolnicu Princess Royal University, a putem medija je pozvala majku djeteta da se javi i preuzme bebu. Iz policije kažu kako su svjesni da je majku samo očaj mogao natjerati da napusti bebu, te zbog toga žele oprezno nastupiti prema majci protiv koje ne namjeravaju podići tužbu, ukoliko se ne utvrdi da za to ima elemenata.

Policija je bebi dala ime Paula, a bila je pronađena oprana i čista zamotana u ružičastu vunenu dekicu. Kod djeteta je zamijećeno srednje pothlađivanje, a iz bolnice navode da beba ne bi preživjela da je dulje vremena ostala u govornici.

Policija vjeruje da je majka djeteta lokalna žena koja iz nekog razloga nije mogla zadržati dijete, ali je željela da ono bude pronađeno i da se netko o njemu brine. Službenici se nadaju da će istragom ipak uspjeti naći majku i riješiti problem zbog kojeg je napustila dijete, a u cilju pronalaska majke pribjeći će se i DNA analizi.

Pročitajte više