Majka otmičarka: Moje dijete nikad nitko neće pronaći

DANIJELA TELINEC, 30-godišnja majka otetog dječaka iz Nazorove, izjavila je kako je njeno dijete na sigurnom izvan Hrvatske s ocem i kako ga nitko nikada neće pronaći.

Novinarima 24sata demantirala je tvrdnje kako joj je u otmici pomogla druga žena iako ravnateljica Doma Jasna Ćurković-Kelava tvrdi suprotno. "Ušla sam u dom dok je teta čitala novine vani i otišla sam s djetetom jer ne želim da ga daju na posvajanje kao i drugo dvoje." – rekla je dodavši kako je, kada su joj djeca bila oduzeta, zvala dječju pravobraniteljicu i Ured predsjednika ali joj nitko nije htio pomoći.

Za sve je okrivila svoju baku za koju je rekla da je ljubomorna na njih jer "žive kao bubreg u loju". Iako priznaje da je razmirica bilo, tvrdi kako je muž nije nikada tukao, osim kada su se dvaput potukli. Jednom dok je bila trudna, a drugi put dok su ih djeca čekala u autu.

Njena baka Katica Cvenarić je pak za 24 sata rekla:"Sve zlo počelo je kad se splela s Marijem. S njim je u braku 6 godina i stalno ju je tukao. Dvaput mi je dovedena polumrtva, s oba zatvorena oka, no što se djece tiče, brinula se za njih i jako ih je voljela. No on ju je divljački mlatio i pred njima."

Na ovakav čin Danijela se odlučila jer, kako kaže, ne želi da joj uzmu ovog sina kao i drugu dvojicu. Jutarnji list pak saznaje kako Danijela i njen muž imaju još šestero djece iz prijašnjih veza s kojima nemaju nikakvih kontakata, a sva djeca su smještena ili kod drugih roditelja ili u socijalnim ustanovama.

"Na zanemarivanje i zlostavljanje djece centar su upozorili patronažna sestra i susjedi koji su nas upozorili da djeca žive pod čudnim okolnostima, da se iz kuće učestalo čuju krikovi i buka. Prvi put kada su ih socijalnih radnici posjetili zatekli su djecu u strašnim uvjetima." – rekao je za Jutarnji list ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu Pero Krnjaić.

Dodao je kako je majka, kada bi bila u teškom psihičkom i fizičkom stanju, tražila pomoć od njih ali bi uskoro od svega odustajala. Zbog teških je ozljeda u zadnjem mjesecu trudnoće s otetim dječakom završila u bolnici. Iako je imala prijevremeni porod i lakše ozljede, dan nakon poroda s djetetom je pobjegla iz bolnice.

Pročitajte više