Majka ozlijeđenog dječaka: Ostaviti dijete da leži na livadi i uteći je stvarno dno

Foto: Google Street View/Vlada

POLICIJA je jučer navečer uhitila vozača koji je u petak u Štikadi pokraj Gračaca pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško ozlijedio dijete, a potpredsjednica vlade Anja Šimpraga (SDSS) potvrdila je da je uhićeni vozač predstojnik njezinog ureda Dalibor Šemper (46).

Majka ozlijeđenog 10-godišnjaka za Jutarnji je list ispričala kako su izgledali trenuci nakon nesreće.

"Držali smo ga u naručju. Pričali smo s njim samo da ga održimo na svijesti do dolaska hitne. On je ponavljao: 'Boli, boli boli.' Ja sam samo molila Boga da preživi", kazala je i dodala da se dječak prije incidenta igrao sa svojom sestrom i sestričnom na odvojku lokalne prometnice s glavne ceste Gračac-Gospić.

"Veli kći da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje"

"To je možda pedesetak metara od naše kuće. Kći koja je bila s njim mi je ispričala da je auto doletio, da je presjekao traku, udario u prometni znak i pokupio maloga. Svo troje su bili jedno pored drugoga, njih dvije su se valjda nekako izmaknule, on nije uspio. Vozač je zavrludao i samo nastavio prema Gospiću. Veli kći da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje. Čula sam da su ga zaustavili neki dečki, nadam se da ću im uspjeti zahvaliti", rekla je majka.

Čula je i da je vozač predstojnik ureda potpredsjednice vlade Anje Šimprage. Ona ju je jučer nazvala.

"Ona se ispričala, ali nije ona vozila, nije ona ništa kriva. I on je čovjek od krvi i mesa, i ja sam vozač, takve stvari se događaju, ali nikako nije trebao pobjeći, ostaviti dijete da na livadi leži i uteći je stvarno dno", ispričala je majka desetogodišnjaka.

Snažan dječji vrisak

Rekla je da se nakon udara začuo snažan dječji vrisak, toliko užasan da su se susjedi sa svih strana zaletjeli prema cesti.

"Više ne znam kuda sam ja prošla, to su se preskakale ograde. Našli smo ga da leži na livadi, bio je pri svijesti. Hitna je iz Gračaca došla jako brzo, odvezli su ga u bolnicu u Gospić, onda ga prebacili u Zagreb. Ima dvije slomljene noge i desnu ruku. Bio je svjestan svega, ali u velikom šoku", kazala je potreseno majka.

"Kada sam vidjela sve ono, samo sam si ponavljala - neka je živ. Kad sam se probudila ujutro, govorim si neka je ovo samo neki ružan san, ali nije. Kažem, ne sudim čovjeku, ali svatko mora odgovarati za ono što učini, bio dobro pozicioniran ili ne, ako je kriv, kriv je", dodala je.

DORH je za Dalibora Šempera danas zatražio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

>> DORH o šefu vladinog ureda: Dijete koje je udario autom ima višestruke teške ozljede

Pročitajte više