Majka sestara poginulih kod Dicma: Opraštam ditetu koje je ubilo moju dicu

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj/Facebook

RENATA KELAM, majka sestara koje su nedavno poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Dicma, oprostila se od svojih kćeri emotivnom porukom objavljenom na Facebooku.

Na početku je citirala Bibliju: "Psalam 94,18-19. 'Čim pomislim: "Noga mi posrće", dobrota me tvoja, o Jahve, podupire. Kad se skupe tjeskobe u srcu mome, tvoje mi utjehe dušu vesele'", napisala je Kelam. 

"Imam ruke koje su vas grlile dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagrli dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra. Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša dico moja dobra, dico moja lipa", objavila je majka poginulih djevojaka.

"Vaša mater oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu"

"Duša mi se raspada ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater sa vama bude danas. Mi smo Kršćani mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu", poručila je za kraj Renata Kelam.

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći u Dicmu poginule su sestre Petra i Jelena Kelam.

Prvi rezultati: Mladić nije bio pijan

DORH je objavio da je, prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parkirnog prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, tako da je skrenulo ulijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1.

Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda, objavio je DORH i dodao da su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda. 

Iz priopćenja DORH-a može se iščitati da su se sestre u Škodi nepropisno uključile na cestu ne propustivši Mercedes koji se kretao glavnom cestom. No za utvrđivanje svih okolnosti prometne nesreće, pa i toga snosi li i 19-godišnji vozač Mercedesa krivnju, trebalo je utvrditi brzinu kretanja Mercedesa te je li bio pod utjecajem alkohola.

Kako je objavio DORH, provjeravat će se i prisutnost alkohola kod poginulih sestara. Kako je doznala Slobodna Dalmacija, prvo alkotestiranje 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola. Čekaju se dodatni nalazi krvi i urina.

Pročitajte više