Majka vlasnika kruzera s kojeg je pala Britanka: Zbog glupače imamo veliku štetu

Foto: Obalna straža RH

BRITANKA Kay Longstaff, koja je kod Lošinja pala s kruzera i deset sati čekala pomoć u moru, navodno je sama skočila s njega nakon svađe s dečkom, pišu britanski mediji.

Longstaff je u moru pjevala kako ne bi osjećala hladnoću mora preko noći, otkrila je medijima. Britanka je nakon spašavanja pokazivala znakove hipotermije, nakon što je u more pala nešto prije ponoći te u njemu provela deset sati nakon čega su je oko 9:30 spasili spasioci ophodnog broda Cavtat.

Namjerno skočila u more?

Svjedoci tvrde da se Longstaff svađala sa svojim dečkom nakon čega je namjerno skočila u more.

Jedan je putnik isključivo za The Sun izjavio kako je vidio da je Kay skinula odjeću prije nego što je, prema njegovim riječima, "namjerno skočila".

Britanka je prije navedenoga događaja navodno sa svojim partnerom pila alkoholna pića te je na palubi ostavila torbicu i putovnicu.

Daniel Punch, član posade kruzera, također je na Facebooku napisao da je 46-godišnjakinja "skočila" i da se "cijelo vrijeme svađala sa svojim partnerom".

"Probudio nas je alarm i kapetan se obratio svima: 'Moram vas upozoriti da je netko skočio s broda i da ga trenutno tražimo'", rekao je putnik Eddie Palladino. 

Napravila štetu od 600 tisuća dolara

Policija je razgovarala i s Kayinim dečkom Craigom Raymentom, koji je potvrdio da je zajedno sa svojom djevojkom cijelu večer pio te da su se svađali prije pada. No nakon svađe Rayment se vratio u kabinu nakon čega su ga obavijestili da su pronašli Kayine stvari, ali da je ona nestala. 

Majka vlasnika tvrtke Norwegian Cruise Line, 55-godišnjeg Andrewa Stewarta, medijima je otkrila da će ovaj incident njegovu tvrtku koštati oko 600 tisuća dolara. Stjuardesu je nazvala glupačom. Norwegian Cruise Line je tvrtka koja se bavi organiziranjem krstarenja.

"Nije mogla pasti. Morate napraviti nekoliko koraka kako biste uopće mogli preskočiti ogradu. Sama je skočila u more", zaključio je Stewart.

Pročitajte više