Makarska: Otvoreno odlagalište otpada Donja gora

ODLAGALIŠTE komunalnog otpada Donja gora na Biokovu odlukom Ekostožera Splitsko-dalmatinske županije jutros je otvoreno.

S prilaznog puta od državne ceste broj 512 Makarska-Vrgorac do deponija građevinski strojevi uklonili su jutros pred zoru kamenje i beton što su ga prosvjednici postavili 20. listopada prošle godine.

Na prilazu odlagalištu i dalje je tridesetak pripadnika interventne jedinice MUP-a koji ne dopuštaju prosvjednicima prilaz deponiju.

Četrdesetak prosvjednika, uglavnom iz Podgore, negoduje i žučljivo prigovara zbog jutrošnjeg prisilnog otvaranja odlagališta čiji je dio, kako kažu, u privatnom vlasništvu. Najavljuju da će smeće na Donju goru biti odlagano samo dok je policija na Biokovu, a da će nakon toga Donja gora opet biti zatvorena.

Predstavnik Županije Mario Radevenjić, stručni savjetnik u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, koji je došao na Biokovo, rekao je kako danas neće biti odlaganja smeća. "Prvo će krenuti sanacija odlagališta i uklanjanje krupnog otpada koji se nalazi na Donjoj gori, a tek nakon toga odlagat će se samo komunalni otpad s Makarskog primorja uz daljnju sanaciju deponija s krajnjim rokom korištenja od 13 mjeseci, nakon čega će Donja gora biti zatvorena", rekao je.

Na Donjoj gori sve protječe u miru i za sada nema potrebe za bilo kakvim dodatnim intervencijama pripadnika interventne jedinice MUP-a.

(Hina)vr ln

Pročitajte više