Makarska: Zabrana odlaganja smeća na Voliciji

SANITARNI inspektor Ureda državne uprave u Splitskodalmatinskoj županiji dostavio je danas gradu Makarskoj, te općinama Brela, Baška Voda, Tučepi i Podgora rešenje kojim se zahtijeva da osiguraju sakupljanje, odvoženje i odlaganje otpada na za to određenom deponiju, a Makarskoj je naređeno uklanjanje komunalnog otpada s prostora otvorenog skladišta na gradskom predjelu Voliciji, gdje je do sada odloženo oko 600 prostornih metara smeća.

Nakon uklanjanja smeća, stoji u rješenju, odmah valja obaviti sve potrebne mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije tog otvorenog skladišnog prostora, gdje se više ne odlaže makarski komunalni otpad koji se danas u gradu prikuplja u kamione komunalnog poduzeća.

U rješenju sanitarnog inspektora ne navodi se deponij, kao ni prostor gdje bi komunalni otpad s Primorja mogao biti odložen.

Sanitarna inspekcija koja je proteklih dana obavila inspekcijski nadzor na području grada Makarska i susjednih općina, zatečeno higijensko-epidemiološko stanje ocijenila je nepovoljnim te navodi kako postoji opasnost od pojave i širenja zaraznih bolesti, odnosno da je ugrožen javno-zdravstveni interes pučanstva, stoji nadalje u obrazloženju rješenja.

Pročitajte više