Mali distributeri o kreditima HBOR-a: Nudi se sladak bombon, ali preskup

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

PREDSJEDNIK Udruge malih distributera Armando Miljavac je gostujući na N1 komentirao probleme s kojima se susreću mali distributeri zbog ograničavanja cijena goriva. Kaže da je prošlo 18 dana od sastanka u Ministarstvu gdje je obećano da će se dati normalni uvjeti.

"Svi distributeri rade s minusima, ali nisu nam iste financijske mogućnosti. I dalje imamo problem cijena, posebno cijena plavog dizela. Plavog dizela praktički nema na tržištu. Osim toga, nisu riješene ni potrebne marže koje su distributerima minimalne za održivo poslovanje. Još uvijek smo otprilike na istoj poziciji, neće se mijenjati odluke između 14-dnevnih i 7-dnevnih. Nadamo se da će se to ispoštivati.

Nadamo se da će taj sluh ostati aktualan i da ćemo mi uspjeti naše poslovanje dovesti u održivu poziciju. Ne tražimo ništa posebno, nismo kategorija koja ima ekstraprofit, radimo u vrlo teškim okolnostima, naše financijske mogućnosti su iscrpljene", kazao je Miljavac za N1.

"Nudi se bombon koji je sladak, ali preskup"

Šef Udruge malih distributera kaže da ne vidi rješenje na vidiku. Navodi da je problem što ne postoji okvir kojim si mali distributeri mogu planirati poslovanje. Miljavac kaže da postoji inicijativa da dobiju nekakve kredite kroz HBOR, ali da njih onda treba i vraćati.

"A kako ćete vraćati kredite kad niste sposobni s obzirom na poslovanje? Nudi se bombon koji je sladak, ali je preskup. Još uvijek smo u dobroj vjeri i želimo suradnju, ali pomaka nikakvih nema. Imali smo sastanak na kojem je došlo do nekog pomaka, ali sad smo opet na starom", kazao je Miljavac za N1.

 

 

Pročitajte više