Maloljetnik i 19-godišnjak u Slavonskom Brodu počinili 14 krađa, krali sve što im je došlo pod ruku

Foto: Hina, Index
 
SLAVONSKOBRODSKA policija dovršila je istragu brojnih krađa na području grada. Radi se o 14 kaznenih djela teške krađe u kojima su sudjelovali 19-godišnjak i jedan maloljetnik, priopćeno je iz policije.
 
"Policija sumnjiči 19-godišnjaka i mlađu mušku osobu, da su tijekom travnja i lipnja, na području Slavonskog Broda, te u jednom slučaju u Sapcima, provalili u 6 pečenjarnica/pekarnica, 5 trgovina, ugostiteljski objekt, frizerski salon i drvarnicu."

Krali sve što im je došlo pod ruku
 
"Za dva kaznena djela teške krađe, policija sumnjiči mlađu mušku osobu, dok su za 12 kaznenih djela osumnjičeni obojica. Nakon što su provalili u objekte, ulazili su u unutrašnjost i otuđivali alkoholna pića, cigarete, kozmetiku, čokolade, bicikl, registar kase, novčani polog, novčanik, mobitel i druge predmete. Pritom je pričinjena materijalna šteta oko stotinu tisuća kuna", priopćila je policija.
 
Policija je protiv maloljetnika dostavila kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu i izvješće Centru za socijalnu skrb. 19-godišnjak je priveden u pritvor, uz kaznenu prijavu.

Pročitajte više