Maloljetnik u Zaprešiću vozeći auto vrijeđao policajce, skrivio nesreću pa pobjegao

Ilustracija: Shutterstock

Zagrebačka policija privela je na sud maloljetnika koji je u Zaprešiću, u subotu oko 11 sati, vrijeđao policajce, skrivio prometnu nesreću upravljajući automobilom bez vozačke dozvole i pobjegao s mjesta događaja.

Policija je izvijestila da je maloljetnik, krećući se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, tijekom usporenog kretanja po kolniku zbog prometne gužve, vrijeđao policajce koji su se službenim vozilom kretali iz suprotnog smjera.

Bježao policiji, prošao kroz crveno i naletio na auto

Nakon toga, policajci su maloljetniku koji je upravljao vozilom davali zvučne i svjetlosne signale kako bi se zaustavio, a što on nije učinio već je povećao brzinu i nastavio vožnju Sesvetskom cestom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Glavnom ulicom, maloljetnik je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i potom naletio na automobil zagrebačkih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera.

Pobjegao s mjesta nesreće

Nakon prometne nesreće, nastavlja policija, maloljetnik je napustio mjesto događaja, a da s drugim sudionikom nije popunio Europsko izvješće, niti je ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilo.

Policajci su nedugo potom pronašli maloljetnika i vozilo kojim je upravljao pa je zbog grubog kršenja prometnih propisa, vrijeđanja policajca i opasnosti od ponavljanja prekršaja priveden na Općinski sud u Sesvetama.     

 

Pročitajte više