Mamić najavio presicu u Međugorju

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ, koji je u Hrvatskoj osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, najavio je presicu u Međugorju gdje je pobjegao od hrvatskog pravosuđa.

"Obzirom da nemam drugih medijskih mogućnosti, ovim putem pozivam sve novinare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te sve zainteresirane predstavnike medija na press konferenciju koja će se održati u ponedjeljak 3. 12. u 12 sati u hotelu Villa Regina u Međugorju. Na press konferenciji ću iznijeti istinu o nepravomoćnoj presudi, o svim kaznenim postupcima koji se vode protiv mene, o tzv. aferi "SMS" i drugim relevantnim temama, te ću prisutnim novinarima biti na raspolaganju za pitanja o svim drugim temama koje će ih zanimati. Vidimo se na press konferenciji", napisao je Dinamov savjetnik na svom Facebooku profilu.

Tri dana prije presice sastat će se optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku kako bi raspravljali o određivanju zatvora za Zdravka Mamića zbog drugog postupka u kojem ga se sumnjiči da je zajedno sa Zoranom Mamićem, Marijem Mamićem i ostalima izvukao 144 milijuna kuna iz Dinama. 

Ako mu se odredi istražni zatvor, mogao bi biti izručen Hrvatskoj jer se navodi u optužnici odnose na one nakon potpisivanja sporazuma o međusobnom izručivanju građana između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više