OPTUŽBE BJEGUNCA MAMIĆA

Mamić objavio ugovor, tvrdi da pokazuje kako je državni odvjetnik došao do nekretnina

Dejan Rakita/PIXSELL

OSUĐENIK i bjegunac Zdravko Mamić i dalje je ustrajan u prozivanju za korupciju u osječkim pravosudnim krugovima.

U najnovijoj objavi na Facebooku piše o tome kako su državni odvjetnik u Osijeku Davor Petričević i njegova supruga Jasminka Sinčić-Petričević došli do dvije nekretnine.

Mamić je, naime, objavio ugovor o doživotnom uzdržavanju koji je potpisan 2013. između bračnog para Petričević i izvjesnog Ante Mandića iz Osijeka. Iz ugovora, za koji nije potvrđeno je li autentičan, proizlazi da su Petričević i njegova supruga doživotnim uzdržavanjem dobili stan u Osijeku od 254.06 kvadrata, od čega je 124.55 kvadrata stambenog prostora, i poslovni prostor od 68.40 kvadrata, također u Osijeku.

U ugovoru koji je Mamić objavio navedeno je da su obje nekretnine vrijedne 300.000 kuna. Petričević je iste nekretnine popisao u svojoj imovinskoj kartici gdje je procijenio vrijednost stana na 1.2 milijuna kuna, a vrijednost poslovnog prostora na 400.000 kuna.

Mamić je također objavio i smrtovni list Ante Mandića iz kojeg je vidljivo da je umro u siječnju 2014. u osječkoj bolnici, odnosno samo četiri mjeseca nakon što potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju. Mamić dodaje i da je Petričevićeva supruga direktno u sukobu interesa jer radi u KBC-u Osijek gdje je preminuli Mandić bio pacijent. Tamo je voditeljica Zavoda za hematologiju.

Poslali smo upit Državnom odvjetništvu u Osijeku, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Zašto DORH ne radi svoj posao u Osijeku? Donosim ekskluzivno ugovore kojima županijski državni odvjetnik u Osijeku...

Objavljuje Zdravko MamićČetvrtak, 25. ožujka 2021.

Pročitajte više