Manchester: Policijski snajperi na krovovima tijekom mirnog prosvjeda 60.000 ljudi protiv mjera štednje

Screenshot: Russia Today/YouTube

DRUŠTVENE mreže su preplavljene fotografijama dobro naoružane policije i policijskih snajpera koji su razmješteni na krovovima zgrada u središtu Manchestera tijekom jučerašnjeg mirnog prosvjeda protiv mjera štednja u kojem je sudjelovalo oko 60.000 građana.

Prosvjed se odvijao dok je trajala konferencija Torijevca, a sudeći prema objavama na Twitteru i drugim platformama građani su neuobičajene mjere sigurnosti dočekali s gnjevom i gnušanjem.

Korisnik Twittera Ben Whittingham je objavio fotografiju policajca koji prosvjednike promatra kroz snajper uz riječi: "Samo policijski snajper na krovu konferencije Torijevca, koja podsjeća na zatvor".

Drugi korisnik je napisao: "Lovci na jelene su uvježbani da nikad ne koriste teleskop puške da bi 'promatrali' na ovaj način. Samo ga usmjeri na nešto ako misliš zapucati".

Građani se pitaju i zašto policija nije koristila dalekozore, "uistinu, zar su svi dalekozori razbijeni?", napisao je Chris Wynne. "Mi smo sada ušli u novi svjetski poredak", dodao je drugi korisnik Twittera. 

Policija brani odluku o razmještanju snajperista i kaže da su oni tamo bili "isključivo zbog promatranja".



"U tijeku je nadgledanje najvećeg marša ikad u Manchesteru zbog konferencije torijevaca," rekao je glasnogovornik policije u Manchesteru.

Mediji javljaju da je prosvjed bio uglavnom miran, iako je jedan od torijevskih delegata zasut jajima.

"Oni su tako visoko da bi promatrali. I koriste snajperske puške zbog njihovih moćnih teleskopa, koji su snažniji od bilo kojeg dalekozora," navode u policiji.

Pročitajte više