Manijak Šišaković umirao od smijeha na sudu, izbačen je pa napao sutkinju

Foto: Mario Naranđa/PIXSELL

DARIO ŠIŠAKOVIĆ, manijak koji je u zatvoru utezima umalo ubio Pukanićevog ubojicu Matanića, izbačen je s današnje rasprave na Županijskom sudu u Varaždinu. 

Šišaković se stalno smijao, a u manje od pola sata predsjednica sudskog vijeća ga je dvaput opomenula. 

On je nastavio pa ga je sutkinja i izbacila.

Napao sutkinju: "Sramota ste za hrvatsko pravosuđe"

"Neka uđe u zapisnik da se okrivljenik podrugljivo smije, pravi grimase, a zatim je desnom rukom u zrak podigao palac, stoga se udaljava sa rasprave", rekla je predsjednica vijeća Božica Mišak.

"Napravili ste mi uslugu, da ne moram gledati i slušati vašu pristranost. Sramota ste za hrvatsko pravosuđe", govorio je Šišaković dok su mu pravosudni policajci vezali noge lancima, a onda ga i izveli iz sudnice. 

Šišaković je opet zatražio izuzeće predsjednice vijeća i sudaca porotnika tvrdeći da je sutkinja opet manipulirala zapisnikom i sama odlučila o izuzeću predsjednice suda.

Utezima prebio Pukanovićevog ubojicu

Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015., no suđenje započinje tek sada jer je Matanić bio u komi, a onda i u vegetativnom stanju. U napadu mu je trajno ozlijeđen mozak, zbog čega ne može govoriti. Matanić se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu te se ne bi trebao pojaviti na suđenju.

Matanić je za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nikole Franjića osuđen na 35 godina zatvora.

Dario Šišaković 2011. godine ubio je profesoricu sociologije i kroatistike Dijanu Ćulibrk. Ubo ju je 31 put. Šišaković je ubojstvo priznao, a govorio je da mu je dugovala 700 kuna. Osuđen je na 15 godina zatvora.

Pročitajte više