Manijak u Britaniji danima silovao ženu pred djetetom, dobio 18 godina zatvora

Foto: Greater Manchester Police

ČOVJEK koji je u Manchesteru seksualno, fizički i psihički zlostavljao ženu pred očima njenog malog sina osuđen je na 18 godina zatvora. 

Craig Moran opetovano je zlostavljao žrtvu u razmaku od tri dana, pri čemu je ona završila teže ozlijeđena, između ostalog, i s lomom noge, javlja Independent

34-godišnji muškarac ženu je ostavio krvavu i u stanju u kojem nije mogla hodati. Istražitelji su napade nazvali "djelom bolesnog uma". 

Pozadina događaja 

Policija iz Manchestera izjavila je da su zlostavljanja počela 8. veljače kada je Moran posjetio ženu u njenom domu i počeo piti. Njen sin u tom je trenutku bio prisutan. 

Nakon što ju je napao, ukrao je neke njene osobne stvari i otišao. 

Kad je žena sutradan otišla do njegovog stana kako bi stvari dobila natrag, brutalno ju je pretukao, seksualno napastovao i rekao joj da će umrijeti. 

Ona je završila s ozljedama glave, lica, ruku i nogu. 

Dva dana kasnije teško ozlijeđenu pronašao ju je bračni par i odveo u bolnicu. Ondje je informirala medicinsko osoblje o onome što joj se dogodilo, nakon čega je slučaj bio prijavljen policiji.

Policija je ubrzo locirala i uhitila Morana, a on je na sudu kasnio priznao krivnju za napad, prisiljavanje na seks, prijetnje smrću i opiranje uhićenju. 

Izjava policije 

Istražitelj Russell Clarke izjavio je da je "ovakav napad djelo bolesnog uma sposobnog za fizičko, seksualno i psihičko zlostavljanje". 

"Da nije bilo dobrote para koji je pomogao nesretnoj ženi, ona bi vjerojatno ostala ležati ozlijeđena na ulici dulje vrijeme te koristim ovu priliku kako bih im zahvalio na pomoći. Isto tako, da nije bilo hrabrosti žrtve koja je prijavila zlostavljanje, Moran bi još bio na slobodi. Apeliram na svakoga tko kod kuće trpi zlostavljanje da ne pati u tišini i javi se policiji za pomoć", dodao je. 

Pročitajte više