Manson definitivno nastupa, slaba prodaja karata

ORGANIZATORI koncerta grupe Marilyn Manson potvrdili su u razgovoru za Index da će se koncert, unatoč pritiscima Crkve i konzervativnih udruga, kao i medijskim napisima da će biti otkazan, održati prema planu.

Tragom napisa u 24sata da je za koncert prodano svega 3000 ulaznica, kontaktirali smo organizatore Anđela Jurkasa iz DOP Produkcije i Jordana Rodića iz Uniteda, koji su odbacili njihove tvrdnje, ali nisu željeli precizirati koliki je broj ulaznica zaista prodan.

"Zakonski rok koji je bio jučer do devet sati je istekao i izdana nam je dozvola za održavanje koncerta." - kazao nam je Jurkas iz DOP Produkcije.

Na naše pitanje je li istina da je prodano svega 3000 karata, Jurkas je odgovorio: "Nije istina, karata je prodano i više, a pošto je danas nedjelja, one se slabije prodaju."

Jordan Rodić, jedan od organizatora, također je potvrdio da će se koncert održati, te izrazio nezadovoljstvo štetom koju im je nanio Jutarnji list.

"Zbog napisa u Jutarnjem listu logično je da je prodaja karata umanjena. Karte se prodaju i danas i sutra na prodajnim mjestima." - ustvrdio je Rodić.

"Ne bih želio komentirati niti polagati račune o tome koliko je karata prodana nikome, pa tako niti medijima. Ulaznica ima dovoljno i svi oni koji žele doći na koncert neka dođu." - dodao je.

Organizatori koncerta demantirali su medijske napise da će koncert imati slabu posjećenost, no kako nisu željeli precizirati kolika je stvarna brojka zainteresiranih, stekli smo dojam da prodaja ne ide onako kako bi priželjkivali.

U razgovoru s Igorom Štefancem, zamjenikom glasnogovornika MUP-a doznali smo da će se koncert u ponedjeljak održati.

"Koncert će se održati, nikakvih zabrana nema. Zakonski rok od 48 sati prije koncerta je istekao, a načelnik PU istarske je zaključio da nema razloga da se zabrani održavanje koncerta. Policija će biti prisutna i nadzirati stanje sigurnosti na koncertu, sukladno praksi s ostalim koncertima." - kazao nam je Štefanec.

"Bude li potrebe policija će radi eventualnog narušavanja javnog reda i mira reagirati. To znači da će se prijave podnositi za sve koji će raditi prekršaje. To uključuje posjetitelje, izvođače i organizatore koncerta." - zaključio je Štefanec.

S.H.

Pročitajte više