Marić pred Berošem održao žustar govor pun kritika, mislio da nema kamera

Screenshot:

MINISTAR financija Zdravko Marić održao je žestok govor na sastanku s ministrom Vilijem Berošem o velikom rastu troškova u zdravstvu.

Marić je, naime, mislio da nema kamera pa je bio otvoreniji. Čak je u jednom trenutku rekao da je dobro da na sastanku nema kamera ustvrdivši da se može slobodnije pričati.

Marić je tako održao jedan dugačak, žustar monolog gdje je komentirao dugove u zdravstvu.

"Nije jednostavno nama razgovarati, a imate situaciju potencijalnog prekida opskrbe lijekova, situacija u zdravstvenom sustavu, proračunu, ovdje, ondje. Našli smo rješenje. Evo, danas je glavna tema otkud? Kao da smo imali neke novce zakopane. Pa povećan deficit, ljudi, nemamo što razgovarati. Pa nije da ja imam nekakve sefove tamo u ministarstvu pa sam, eto, nešto odlučio otključati. Pa to je jasno kao dan. Mi taj dug prema veledrogerijama prebacujemo na dug prema banci ili gdje ćemo se već zadužiti", rekao je Marić i dodao da se sad treba držati dogovorenih rokova.

"Sljedeći korak je reforma", rekao je Marić.

"Meni se jako sviđa da smo ovdje, da nemamo kamera, da možemo krajnje biti otvoreni", dodao je.

 

U jednom trenutku dotakao se iseljavanja.

"Možemo mi otvoriti neke druge teme, da ne provociram. Kad se netko iseli iz Hrvatske, je li se odjavi? Kad ga zaboli zub, je li dođe iz Dublina u Zagreb? Pa je u Dublinu sve bolje, a u Zagrebu i Hrvatskoj ništa ne valja. Ajmo biti krajnje otvoreni, svi smo tome doprinijeli jer smo demografiju i iseljavanje stavili u političku zonu. A to je broj jedan problem Hrvatske. To je moj sud. A onda smo to podržali jer se nekome ljepše dodvorit. Ajmo i o takvim stvarima govoriti otvoreno", rekao je Marić.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više