Marić: Teško mi je odgovoriti na koliko sastanaka o Agrokoru sam bio

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić nakon sastanka s vijećem Hrvatske udruge poslodavaca novinarima je opet odgovarao o svojoj ulozi u slučaju Agrokor koju su ponovno doveli u pitanje USKOK-ovi transkripti.

Novinari su ga pitali kako komentira najavu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da će razmotriti pokretanje novog postupka protiv njega za sukob interesa vezan uz Agrokor.

Marić: Vidjet ćemo što će biti ako se pokrene postupak

"Ja sam jutros odgovorio na tu temu. Mogu samo kratko reći kao ministar i kao građanin da poštujem sve institucije Republike Hrvatske. Mislim da sam do sada to i pokazao. Što se tiče Povjerenstva, vi znate cijeli postupak koji je bio, po kojim točkama. Što god bilo i što god odlučilo Povjerenstvo, sigurno da će moja uloga biti aktivna, odgovoriti, biti dostupan kao i do sada", odgovorio je Marić.

"Što ako se postupak pokrene?" pitali su novinari.

"Ne znam što bih odgovorio na to. Ono što sam do sada imao upite je bilo vezano za dva sastanka koja su održana i na njih sam odgovarao. Bile su i neke druge teme prije toga na koje sam odgovarao. Jedan od predmeta koji je bio odbačen je bilo pitanje jesam li prvom fazom porezne reforme nekome pogodovao. Bio je vrlo jasan pravorijek da nisam jer vidite i sami da gledam i skrbim za cijelo gospodarstvo Republike Hrvatske i za nacionalne interese poreznih obveznika u cjelini. Što će biti i kako će biti ćemo vidjeti, nije na meni da sudim, mogu samo ponoviti da sam spreman na odgovore na sve pitanja", rekao je Marić.

"Nisam ulazio ni u jedan konkretan detalj niti sam na bilo što utjecao"

Marić je odgovorio i na pitanje je li trebao obavijestiti javnost da je bilo više sastanaka na kojima je sudjelovao. 

"Možda ću sada dati usporedbu s aktualnim slučajem Uljanika gdje je ako me pitate koliko je danas već održano tih sastanaka, internih i s predstavnicima Uljanika, teško bih mogao odgovoriti koliko ih je bilo. Suočeni smo s nekakvom problematikom kao što je u tom trenutku bilo. Moja je dužnost bila kao ministra financija da ako me netko pozove i nešto pita, da to i kažem. Ja mislim da sam na Povjerenstvu pokazao da je moja uloga bila isključivo iz perspektive ukupnog gospodarstva i nacionalnih interesa, odnosno interesa poreznih obveznika. Niti u jedan konkretan detalj nisam ulazio niti sam na bilo što utjecao", kazao je Marić. 

Pročitajte više