Marić: Za pet tjedana ćemo zadužiti Hrvatsku na međunarodnom tržištu

Foto: FAH

MINISTAR financija Zdravko Marić najavio je kako će sljedeće zaduženje države, planirano za približno pet tjedana, biti na međunarodnom tržištu.
 
"U ovom trenutku smo skloniji euru nego dolaru, ali pratimo razvoj događanja na financijskim tržištima i vodit ćemo se oportunistički i pragmatično gledati gdje i na koji način možemo postići najbolje uvjete.

Bitno nam je i kako ih uklopiti u našu strukturu javnog duga i biti na tragu strategije koju smo zacrtali, sigurno ne samo aktivno upravljanje javnim dugom u smislu produljenja ročnosti, nego i po povoljnijim uvjetima", rekao je ministar Zdravko Marić.

Podsjetimo, Marić je jučer kazao kako bi Hrvatska na proljeće mogla izaći iz Postupka prekomjernog deficita (EDP) te dodao kako zemlja pokazuje napredak i po pitanju ispravljanja makroekonomskih neravnoteža.

"Računamo da bi na proljeće mogli izići iz Postupka prekomjernog deficita s obzirom na to da smo isporučili stvarno dobre rezultate", rekao je ministar Marić, koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara financija zemalja članica EU-a.

Pročitajte više