Selak Raspudić: Ako je 10% onog što je Samodol napisao istina, imamo ozbiljan problem

Screenshot: N1

ZASTUPNICA Mosta Marija Selak Raspudić gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala obilježavanje Dana sabora, političku scenu i događanja u Gradu Zagrebu.

Na pitanje zašto Zoran Milanović nije bio u saboru, iako je već ranije rekao da kao predsjednik Republike ne želi dolaziti u parlament kako ne bi vršio pritisak, Marija Selak Raspudić je rekla: "Ne znam kakav je protokol, ali ne znam ni da predsjednik može izvršiti pritisak na parlament kad je to protokolarno važno."

"Sabor je trenutno eutanaziran" 

O ulozi Hrvatskog sabora generalno, ali i svojoj poziciji, kaže: "Tako važna institucija, a tako devastirana. Fokus mog djelovanja je reforma sabora. Toliko toga treba popraviti. Predlagala sam već reforme, a mislim izaći i sa širim paketom promjena. Imamo problem da je sabor sveden na dežurnu svađaonicu umjesto da je to mjesto gdje se diskutira o problemima i gdje se stvari mogu promijeniti. Sabor je trenutno eutanaziran, što god mi učinili, u stvarnosti se ništa ne mijenja."

"Detaljno se pripremam jer bi bilo neozbiljno ne pripremati se na takvoj funkciji. Na Zakon o obnovi smo puno puta upozoravali, nismo bili dio konsenzusa", dodala je Selak Raspudić.

"Da je HDZ ikad platio javni dug svojim aferama, odavno ne bi bio na čelu Hrvatske"

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića, koji je rekao "da je Samodol u HDZ-u, već bi se podigla bura, dok kad je u pitanju Možemo, sve prolazi lagano", Selak Raspudić je rekla: "To su gluposti. Da je HDZ ikad platio javni dug svojim aferama, odavno ne bi bio na čelu Hrvatske. Nije istina da nemaju privilegiran medijski tretman. To je jedan djetinji kompleks. Smiješno je slušati kad govori o demokraciji HDZ-a, ne vidim njegove prethodnike da kraj njega plješću. HDZ je simpatična stranka za 18. stoljeće, prije Francuske revolucije."

"Ako je desetina onog što je Samodol rekao istina, imamo ozbiljan problem"

"Ako je desetina onog što je Samodol rekao istina, imamo ozbiljan problem", dodala je. "Menadžer zna prepoznati kadar. Sad imamo situaciju u kojoj je Tomašević za ruku doveo dva čovjeka, a on ih sam onda smijeni. To nije pitanje hira. Takve pogreške su koštale građane 200.000 kuna, zbog njegove nesposobnosti kadroviranja. Sve što čini već ima konkretne posljedice. Bojim se da je Zagreb u krizi koju s ovim vodstvom neće moći nadvladati."

>> Smijenjeni član uprave Holdinga teško optužio Tomaševića: On ne zna što potpisuje

Pročitajte više