Miletić objavio program - četiri cilja kojima želi promijeniti Rijeku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MARIN MILETIĆ, saborski zastupnik Mosta, objavio je izborni program kao dio svoje aktivne kampanje u utrci za gradonačelnika Rijeke. 

Na svojim službenim stranicama objavio je četiri osnovne točke na kojima planira temeljiti svoju viziju razvoja tog grada.

"Rijeka je uvijek slovila za progresivan grad, ponosna na svoju multinacionalnost i multikulturalnost gradeći društvo uključenosti i tolerancije. Želim zadržati, ali i nadograditi, ovaj snažni temelj na kojem je izgrađena današnja Rijeka pokretanjem novih gospodarskih, ali i kulturnih, sportskih te obrazovnih procesa koji će pomoći u definiranju riječkog identiteta 21. stoljeća", piše Miletić u uvodu.

Prva točka programa mu je uključenost građana i "kvartovska autonomija". Preraspodjelom sredstava i "sveobuhvatnom dostupnošću informacija o gradskim poslovima" planira pripomoći osjećaju uključenosti građana. 

Drugu točku nazvao je "Rijeka 5.0". Pojašnjava da time misli na gospodarstvo budućnosti, što uključuje projekte bazirane na zelenoj politici i održivom napretku, kao i modernim tehnologijama.

Treća točka mu obuhvaća "stvaranje uvjeta za kvalitetniji život, a posvećena je unaprjeđenju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava, osnaživanju povezanosti obrazovnih institucija s tržištem rada, poticanju zapošljivosti, stvaranju pogodnih uvjeta za djecu i obitelji te jačanju sportskog i kulturnog programa grada".

I na koncu, pod četvrtom točkom navodi "solidarnost prema osjetljivim skupinama" te predviđa ojačavanje sustava socijalne skrbi, ali i senzibiliziranje javnosti.

Pročitajte više