Marinčev odvjetnik Miljević: Bilo je jasno da istraga ide prema uhićenju Polančeca!

"SVI KOJI su upoznali sa sadržajem dokaznog materijala očekivali su da se ovako nešto može dogoditi", komentirao je za Index uhićenje Damira Polančeca odvjetnik Veljko Miljević, koji zbog optužba podignutih u aferi Spice zastupa Darka Marinca.

Njegov klijent zajedno s ostalim uhićenim menadžerima nedavno je pušten iz Remetinca. Iza rešetaka ostao je još samo Zdravko Šestak. No, Miljević smatra kako između puštanja njegovog klijenta i ostalih menadžera i današnjeg Polančecovog uhićenja nema nikakve veze.

Svjedoci protiv Polančeca

"Dio dokaza upućivao je tko je sve sudjelovao u završnim fazama zbog kojih se vodi kazneni postupak. U istrazi je dosad ispitano više od 80 svjedoka. Zadnjih 20 ili 30 svjedoka nisu ni u kakvom kontekstu spominjali Darka Marinca", kaže nam Miljević. No, na naše pitanje jesu li svjedoci spominjali Damira Polančeca nije želio direktno odgovoriti kako ne bi ugrozio tajnost postupka istrage.

"Mogu samo kazati da je slijed dokaza u zadnjih mjesec dana išao prema ovome što se danas dogodilo", kaže Miljević, te ističe kako je iz iskaza brojnih svjedoka jasno da je "poslovni pothvat" zbog kojeg se Polančec i njegov klijent terete započeo još 2006. godine, a u teškoće je zapao u veljači 2009. godine.

Malta - London - Budimpešta

"Sasvim je jasno da Marinac i ostali početkom prošle godine nisu sudjelovali u tom pothvatu i nemaju nikakve veze s operacijama koje su se odvijale na relaciji Malta - London - Budimpešta", kaže Miljević, te ističe kako mu je čudna Uskokova teza da su pojedinci krivi za promjene na globalnom poslovnom planu, te rast i pad dionica.

"Ovdje se ljudi terete zbog poslovnog pothvata koji je započeo još 2006. godine, a prošle je godine zapao u neke teškoće. Zbog toga je došlo do zaduživanje kod OTP banke za iznos koji je otprije postojao kao dug prema Merrill Lynchu. No, Darko Marinac i ostali nisu u tome ni na koji način sudjelovali", tvrdi Miljević.

Pavlovićev odvjetnik Mlinarić bez komentara

Rajko Mlinarić, odvjetnik Josipa Pavlovića, bivšeg čelnika Podravke koji je također nedavno pušten iz pritvora Polančecovo uhićenje zasad nije želio komentirati. "Osim vijesti koju sam danas čuo, zapravo ne znam o čemu se radi", kaže Mlinarić koji ne želi prejudicirati kako bi privođenje bivšeg potpredsjednika Vlade moglo utjecati na njegovog klijenta s obzirom da zasad nema službene potvrde da je Polančec uhićen zbog afere u Podravki: "Nezahvalno je komentiranje takvih stvari".

Komentar smo pokušali dobiti i od odvjetnika koji zastupaju Sašu Romca i Zdravka Šestaka, ali Ivica Mazalin i Mate Matić nisu se javljali na naše telefonske pozive.

Pročitajte više