Mario Čerkez dočekan u Splitu

BIVŠI zapovjednik Viteške bojne HVO-a Mario Čerkez, koji je odlukom Žalbenog vijeća Haaškog suda nakon sedam godina i dva mjeseca pušten iz zatvora u Sheveningenu, popodne je redovitim letom Croatia airlinesa iz Amsterdama preko Zagreba stigao u Split.

Dočekali su ga supruga Slavica s kćerima koje žive u Splitu, majka, brat, članovi uže obitelji te brojni prijatelji i suborci. Među njima je bio i haaški optuženik general Rahim Ademi sa suprugom.

Slavica Čerkez nije mogla dočekati dugo žuđen susret sa suprugom pa je zajedno s djecom, kad je Mario napustio zrakoplov, izišla na pistu zračne luke gdje su se izgrlili i izljubili. Novinarima je prije toga rekla kako, dok ga ne vidi, ne vjeruje da je njezin suprug nakon više od sedam godina slobodan.

"Ne pitajte me što osjećam u ovome trenutku jer ne osjećam još ništa dok ga ne vidim i ne zagrlim", rekla je Slavica Čerkez i dodala kako prije sedam dana u Haagu, kad ga je zadnji put vidjela, nije ni slutila da će ga tako brzo ponovno vidjeti i to na slobodi.

Vidljivo uzbuđena i sretna Marija Čerkeza, okružena napokon članovima svoje obitelji, posebno je ganuo susret s petomjesečnim unukom, kojega do sada nije vidio.

Suze u očima govorile su više od riječi i pri susretu s prijateljem iz haaškog zatvora Rahimom Ademijem.

Nakon ulaska u zgradu zračne luke okružili su ga brojni novinari, no Mario Čerkez je, pozdravivši se sa svima koji su ga dočekali, žurno napustio splitsku zračnu luku i nije želio davati nikakve izjave.


Pročitajte više