Mario Ostojić predstavio program Hrvatske republikanske zajednice na HTV-u

HRVATSKA republikanska zajednica (HRZ) zauzima se za ulazak Hrvatske u Europsku uniju pa makar to značilo odricanje od bitnih značajki nezavisnosti, rekao je večeras predstavljajući na HTV-u izborni program te stranke Mario Ostojić.

Hrvatska će, istaknuo je, moći krenuti prema blagostanju ako svjesno prihvatimo činjenicu da je hrvatski narod mali narod, a Hrvatska mala zemlja. Dodao je da napredak može biti jedino plod sposobnosti i žrtava.

Prema njegovim riječima, integracija sa zemljama Europske unije nije "čarobni štapić" koji će Hrvatskoj bez napora donijeti bolji život, nego "niz dogovora između zdravih, slobodnih i snažnih zajednica država".

Ako hrvatski narod želi sačuvati svoju istovjetnost u slobodnom svijetu, treba u prvome redu urediti svoj dom i svoje unutarnje odnose da bi "postao ravnopravan drugim slobodnim narodima", istaknuo je Mario Ostojić.

Ta stranka poručuje biračima da ne smiju nasjesti na tvrdnje kako je "država stvar 19. stoljeća" jer nijedna razvijena zemlja u 21. stoljeću nije ukinula vlastitu državu, niti je čovječanstvo dostiglo takav stupanj da bi se moglo zaključiti kako ona nije potrebna.

Hrvatska republikanska zajednica na izbore će izaći u 11., 9., 5., 4., 2. i 1. izbornoj jedinici pod geslom "I tvoj glas vrijedi".

Pročitajte više