Mark Thatcher pripremao se napustiti južnu Afriku

MARK THATCHER, sin bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, optužen u srijedu da je financirao pokušaj državnog udara u Ekvatorijalnoj Gvineji, pripremao se napustiti Južnoafričku Republiku, objavio je u četvrtak dnevnik This Day.

Prema pisanju lista, južnoafrički istražitelji posjeduju dokaze da se sin Željezne Lady, koji u Južnoafričkoj Republici živi od 1995., pripremao napustiti zemlju i otputovati u Sjedinjene Države.

Prodao je tako svoja četiri luksuzna vozila, stavio kuću na tržište i za ponedjeljak rezervirao zrakoplovne karte za Sjedinjene Države za suprugu i dvoje djece koju je već upisao u američke škole, prenosi list ne otkrivajući izvore.

Mark Thatcher (51) uhićen je u srijedu u svojem domu u Cape Townu. Optužen za kršenje Zakona o vojnoj pomoći inozemstvu, koji zabranjuje svako sudjelovanje u plaćeničkim aktivnostima (obuka, novačenje, financiranje), pušten je na slobodu pod sudskom prismotrom. Dužan je do 8. rujna platiti 2 milijuna randa kaucije (246.000 eura) i zabranjeno mu je napuštati Južnoafričku Republiku.

(Hina) xzt ysb

Pročitajte više