Marulićevi dani: Izvedene dvije predstave

U sklopu Marulićevih dana večeras su u Splitu izvedene dvije kazališne predstave zagrebačko kazališta Komedija nastupilo je s predstavom "Svoga tela gospodar", a splitsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) s predstavom "Antigona, kraljica u Tebi".

Predstavu "Svoga tela gospodar", prema pripovijetki Slavka Kolara i u režiji Želimira Mesarića, članovi zagrebačke Komedije izveli su na seni splitskog HNK.

U poznatoj priči o seoskom momku zbog čije je nepažnje uginula jedina krava u kući, pa se mora oženiti hromom djevojkom koja će mu u dotu donijeti kravu, nastupili su Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Ronald Žlabur, Renata Sabljak, Igor Mešin, Jasna Bilušić, Vanja Ćirić, Nina Kaić i drugi.

Na sceni u Dioklecijanovim podrumima istodobno je izvedena predstava splitskoga HNK "Antigona, kraljica u Tebi". Tu dramu Tončija Petrasova Marovića, u režiji Matka Raguža, publika je mogla vidjeti na prošlogodišnjemu Splitskom ljetu. Tonči Marović je Sofoklovoj Antigoni produžio život, postavio je u poziciju vladara i tako, od buntovnice u mladosti, pretvorio u diktatoricu koja se bori za očuvanje vlasti i tradicije.

Uloge u toj drami tumačili su Zoja Odak, Asja Jovanović, Jadranka Đokić, Bruna Bebić, Andrijana Vicković, Milan Pleština, Ilija Zovko i drugi.



(Hina) xmerc ymć

Pročitajte više