Masovna inspekcija na Zelenoj tržnici u Zagrebu, najavili akcije posvuda

Ilustracija: Pixsell/Robert Anic

JUČER rano ujutro čak 38 državnih inspektora uz policijsko osiguranje upalo je na zagrebačku Zelenu tržnicu. U velikoj akciji koja je zatekla sve na tržnici kontrolirali su jesu li prodavači zaposleni, jesu li tvrtke registrirane, je li otpad propisno odvojen i odložen. Kontroliralo se i podrijetlo robe - odakle dolaze paprike, lubenice, grožđe i ostala hrana.

Kako je javio Dnevnik Nove TV, inspektori su našli dosta nedostataka u smislu da pojedini proizvodi nemaju uopće deklaracije. 80 posto zatečene hrane je iz Hrvatske, no 20 posto je bilo problematično.

Inspektori se nisu nadali da će zateći toliko toga u sedam sati trajanja akcije. Utvrđeno je 55 nepravilnosti, podneseno 20 optužnih prijedloga, tri prekršajna naloga i na licu mjesta je izrečeno sedam novčanih kazni. Izdano je i 37 rješenja za otklanjanje nedostataka.

Akcije po cijeloj zemlji

U inspektoratu su najavili da se ovakve akcije mogu očekivati po cijeloj zemlji, a uključivat će istovremeno svih pet inspekcija - od tržišne preko sanitarne do okolišne.

Pročitajte više