MasterCard International izdao Mini karticu

MasterCard International izdao je u Sjedinjenim Državama novu platnu karticu atraktivnog dizajna, dovoljno malenu da može stati na privjesak za ključeve.

Kao alternativa karticama uobičajene veličine, MasterCard Mini kartica može se koristiti na svim prodajnim mjestima i dopušta zaposlenim korisnicima da ubrzaju proces plaćanja . Riječ je o kartici iznimno praktične veličine i oblika. "Korisnici MasterCardovih kartica žive ubrzanim tempom života. Zahtijevaju fleksibilnost i navikli su koristiti kartice MasterCarda na uvijek nove načine", rekao je John de Lavis, izvršni potpredsjednik programa za globalni razvoj proizvoda pri kompaniji MasterCard International.

"MasterCardova Mini kartica praktična je za korištenje na prodajnim mjestima i omogućava brže korištenje. Osmislivši ovu uslugu, MasterCard je izvadio karticu iz novčanika i omogućio da se ona stavi na privjesak za ključeve. Pritom Mini kartica posjeduje sve značajke kvalitete na koju su korisnici MasterCarda navikli." Kao dodatni proizvod uz kartice MasterCarda uobičajene veličine, MasterCardova Mini kartica prva je dodatna kartica koja omogućava korištenje beskontaktnih chip tehnologija. Izdavatelji kartica u mogućnosti su opremiti Mini karticu i PayPass™ odlikom, što u konačnici korisnicima pojednostavljuje plaćanje na mjestima gdje je to bitno, poput restorana brze prehrane.

Kartica se sprema u korice za zaštitu magnetske trake. Kutijicu s karticom može se objesiti na, primjerice, privjesak za ključeve. Na prodajnom mjestu, korisnik jednostavno izvlači karticu iz korica i provlači je kroz terminal.

MasterCard PayPass program

Pod nazivom PayPass, MasterCard nudi chip karticu koja korisnicima kartica omogućava brz način plaćanja. Zbog mogućnosti plaćanja jednostavnim prislanjanjem kartice na terminal, ta je kartica posebno prikladna za uporabu svugdje gdje je bitna brzina usluge - u restoranima, ljekarnama, supermarketima i na benzinskim crpkama. Tri financijske ustanove, članice MasterCarda, trenutačno testiraju PayPass u sklopu pilot programa koji uključuje više od 16.000 korisnika i oko 60 trgovačkih lokacija u Orlandu, Florida.

Dodatne informacije: www.PayPass.com

Pročitajte više