MasterCard pomaže trgovcima u zaštiti podataka potrošača

TVRTKA MasterCard International predstavila je novi program koji će trgovcima dati inicijativu, alate i obuku za bolju zaštitu podataka o klijentima.

MasterCard SecureCode je inovativan program zaštite koji korisnicima kartica omogućava da prilikom kupnje u online okruženju unesu šifru koja je poznata samo korisniku kartice i izdavatelju kartice.

Program obuhvaća jednostavan i učinkovit način sigurnog prikupljanja te obrade podataka za provjeru identiteta korisnika kartice na Web stranici trgovca.

SecureCode korisnika kartice povezuje s određenom online transakcijom na jednak način na koji to čini njegov potpis ili PIN prilikom transakcije plaćanja u trgovini. Struktura poticajnih cijena tvrtke MasterCard omogućit će online trgovcima koji podržavaju program MasterCard SecureCode pogodnost stopa nižih od onih koje vrijede za trgovce koji ne podržavaju program SecureCode.

Kako bi se trgovcima olakšalo razumijevanje, usvajanje i poštivanje standarda za sigurnost podataka u industriji kartica za plaćanje (Payment Card Industry, PCI), tvrtka MasterCard najavila je kako će njima biti dostupno besplatno skeniranje nedostataka IT mreže preko koje se kontorliraju sve on-line transakcije. Skeniranje je jedan od koraka koji mnogi trgovci moraju usvojiti kako bi postigli sukladnost s PCI standardima.

Program obuhvaća i kampanju za obuku u kojoj se trgovce pomoću Web sadržaja i webinara nastoji informirati o bitnim problemima i resursima za zaštitu.

Pokrenuta je nova Web stranica - www.mastercardsecurity.com - na kojoj se mogu naći podrobnije informacije o zaštiti, a služit će i kao mjesto na kojem se mogu saznati trenutačne inovacije i gdje se trgovci mogu povezati s tvrtkama koje nude PCI skeniranje.

Pročitajte više