Mate Čuljak dobio mjesto savjetnika direktora za sigurnost u Ini

BIVŠI savjetnik u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) Mate Čuljak imenovan je za savjetnika direktora za sigurnost naftne kompanije INA, objavio je danas Jutarnji list.

Čuljak, koji je široj javnosti poznatiji kao brat urednice i voditeljice HTV-a Dijane Čuljak Šelebaj te po intimnoj vezi s pjevačicom Severinom Vučković nego po svojim stručnim sposobnostima, nakon odlaska iz HFP-a prije dvije godine nakratko se skrasio na mjestu ekonomista u jednoj zagrebačkoj banci.

No kako tvrdi Jutarnji list, Čuljak se nedavno prijateljima povjerio kako sadašnjim radnim mjestom nije previše zadovoljan te da pokušava pronaći bolji posao koji bi ga trajno zadovoljio i pristojno situirao.

Čini se da ga je i našao, jer prema iskustvima dosadašnjih savjetnika, među kojma je većina dobro "uhljebljenih" političara, stranačkih dužnosnika i ostalih osoba zaslužnih za koješta, takvo mjesto u pravilu donosi vrlo dobra mjesečna primanja koja se kreću od 10.000 kuna pa do i više od 20.000 kuna.

Novopečeni savjetnik Čuljak novinarima je kratko potvrdio da je doista dobio novi posao, no odbio je kazati detalje, a dobro upućeni upozoravaju kako će biti vrlo zanimljivo promatrati što jedan ekonomist poput Mate Čuljka može naučiti ili uputiti jednog direktora zaduženog za brigu o sigurnosti kompanije.

Pročitajte više