Mate Granić: Malo je tko u Hrvatskoj ozbiljno shvaćao Ivu Pukanića

"DUBOKO sam potresen ubojstvom Ive Pukanića i kao čovjek i kao dekan Visoke novinarske škole gdje je Ivo Pukanić bio predsjednik Upravnog vijeća", kazao je Mate Granić u razgovoru za Index komentirajući ubojstvo Ive Pukanića. Naime, kako kaže Granić osobno je vrlo potresen i zbog pokušaja atentata prije šest mjeseci kojeg mu je često u razgovorima spominjao Pukanić.

Nije se žalio

"Nažalost, malo tko ga je u Hrvatskoj ozbiljno shvaćao kada je bila riječ o neuspjelu atentatu", kazao je Granić. Na izravni novinarski upit je li se Pukanić u posljednje vrijeme žalio na nove prijetnje, Granić odgovara negativno.

"On je bio hrabar i odlučan čovjek te nadasve čovjek 'na svoju ruku'. Nije spominjao nove prijetnje, no vrlo često spominjao je taj pokušaj ubojstva prije šest mjeseci", kazao je Granić koji nije htio posebno komentirati priopćenje Nacionala u kojem se demantiraju navodi novog ministra unutarnjih poslova Tomislav Karamarko vezani za policijsku zaštitu.

Posljedice za međunarodni kredibilitet Hrvatske

"Posljedice ubojstva na Ivu Pukanića bit će strašne za Hrvatsku i sasvim sigurno odrazit će se na njen međunarodni kredibilitet. Uostalom najgore što se može dogoditi za demokraciju osim ratnih događanja, sasvim sigurno su ubojstva novinara", zaključio je Granić koji je svojedobno obnašao dužnost ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske.    

I.Ć.
Foto:Index

Pročitajte više