Mate Granić: Zbog rata u Iraku tresu se temelji UN-a, EU-a i NATO-a

PREDSJEDNIK Demokratskog centra (DC) Mate Granić ustvrdio je večeras da se zbog rata u Iraku tresu temelji UN-a, Europske unije i NATO-a te da u posljednjih deset godina svijet nikad nije bio razjedinjen kao što je sada.

"Upravo zato Hrvatska ne smije razvijati nikakav antiamerički stav ili ga podupirati, a niti igrati na podjelu Amerike i Europe jer je Hrvatskoj interes transatlantsko jedinstvo i jedinstvena Europa", rekao je Granić na izbornoj skupštini DC-a Istarske županije u Puli.

Granić je upozorio da se Hrvatska nalazi u izbornoj godini, ali se još uvijek ne zna kakav će biti izborni zakon i kada će biti raspisani izbori. "Mi u DC-u očekujemo da će se izbori održati koncem listopada, odnosno tijekom studenog, no smatramo da bi najbolje bilo da ova Vlada traje što kraće jer bi time i štete po državu bile manje", ustvrdio je Granić.

Dodao je da sadašnja Vlada nema više kredibilitet za završetak privatizacije Ine ili drugih velikih sustava. Svaka privatizacija do sada završila je aferom ili sukobom unutar vladajuće koalicije, rekao je Granić.

Govoreći o odnosima sa susjednom Slovenijom, on je istaknuo da su oni "klasičan primjer nekompetentnosti, nesposobnosti i neodlučnosti Vlade".

Za predsjednicu istarskog DC-a jednoglasnom je odlukom izabrana Vesna Girardi Jurkić, koja je i do sada obnašala tu dužnost.

(Hina) spd ln
m

Pročitajte više