Matić objasnio druženje s Klemmom i ekipom: Peru savjest zbog svega što su mi učinili

Foto: Hina

MEDIJI su se raspisali o druženju sad već bivšeg ministra branitelja Predraga Freda Matića s Josipom Klemmom, Frankom Vidovićem, Antom Deurom, Miodragom Demom i još nekoliko istaknutih članova populacije ratnih veterana.

> Tajni sastanak u Klemmovoj vikendici: Matić se družio s Vidovićem, Markačem, Deurom, Demom...

Podsjetimo, šatoraši koji kampiraju ispred ministarstva branitelja u Savskoj 66 prije svega su zahtijevali smjenu tadašnjeg ministra Matića, a u više navrata su ga izviždali, vrijeđali ga i prijetili mu.

Nazvali smo Freda Matića, a on je za Index objasnio što je radio na druženju s Klemmom i ekipom.

"Najprije se radi o znaku pristojnosti. Pozvali su me da dođem na piće, a ja sam otišao kako bih se konačno pozdravio s tom temom i tim periodom života.

Neslužbena primopredaja ministarstva

Svi su bili ljubazni, a ja to pomalo tumačim kao da možda peru svoju savjest zbog svega što su mi učinili u zadnjih godinu dana. Ja nisam ništa loše učinio, jer sam i sam branitelj. To što bih učinio njima, učinio bih i sebi", rekao je Matić za Index.

Tvrdi kako o politici nije bilo govora, više se radilo o zezanciji i šali.

"Ne znam tko je pustio fotografije u javnost, ja nisam jer se nalazim na svakoj od tih fotografija", rekao je Matić te dodao kako nije bilo govora o novom ministru, ali niti o Crnoji, koji je dao ostavku zbog nekoliko afera koje se vežu uz njegovo ime.

"Pričali smo o našim braniteljskim temama. Iznenadilo me da me novinari pitaju jesmo li se svađali. Što sam trebao? Ponijet automat i pobit ih sve ili oni mene?

Ona primopredaja ministarstva u Savskoj 66 je bila službena, a može se reći da je ovo bila neslužbena primopredaja ministarstva branitelj", zaključio je Matić.

Sastanak nije bio tajni već privatni i neformalni, rekao je Klemm Hini dodavši kako su se privatno okupili branitelji raznih političkih orijentacija, te da su svi bili ravnopravni. "Okupili smo se i dobro je time poslati poruku javnosti da su svi branitelji jedinstveni što se Domovinskog rata tiče", kazao je Klemm.

Pročitajte više