KORONAVIRUS

Medicinske sestre prosvjeduju pred Bijelom kućom: "Ne možemo štititi pacijente"

Foto: Getty Images / Guliver Images

MEDICINSKE sestre iz američke udruge National Nurses United prosvjeduju ispred Bijele kuće i traže od guvernera država i federalne vlade zaštitnu opremu za sve medicinske radnike.

"Zahtijevamo da odmah nabavite potrebnu zaštitnu opremu za sestre, doktore i sve zdravstvene radnike koji se nalaze na prvoj crti obrane od pandemije. Ako nas ne zaštitite, mi ne možemo zaštititi svoje pacijente", pročitala je jedna od članica udruge na mikrofonu.

Broj smrtnih slučajeva zdravstvenih radnika veći nego što se prikazuje

Oni koji su protestirali držali su fotografije kolega koji su preminuli od koronavirusa. Ukupno je do sada u Americi zabilježeno barem 30 smrti od koronavirusa, no CDC upozorava kako je ukupan broj puno veći.

Problem zaštitne opreme za zdravstvene radnike u SAD-u nije se još riješio unatoč apelima od početka pandemije. National Nurses United najveća je udruga medicinskih sestara u Americi i bilježi više od 150 tisuća članova.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više