Medicinski tehničar drogirao i silovao mladog konobara

ZAGREBAČKA policija uhitila je 25-godišnjeg medicinskog tehničara zbog sumnje da je silovao tri godine mlađeg konobara, nakon što mu je ubrizgao dvije injekcije nepoznate tvari koja ga je privremeno onesposobila.

Osumnjičeni 25-godišnjak će nakon kriminalističke obrade danas biti priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu za nadriliječništvo i spolni odnošaj s nemoćnom osobom, izvijestila je policija.

Zločin za koji ga terete, osumnjičeni je, prema policijskim tvrdnjama, počinio 29. studenoga kada je oko 17 sati u kafe baru u Mandlovoj ulici pozlilo konobaru. Osumnjičeni ga je automobilom odveo do privatne klinike unutar bolnice u kojoj je zaposlen kao medicinski tehničar. Tamo je od spremačice zatražio da otključa prostorije klinike.

Unatoč očitim kliničkim simptomima 22-godišnjeg konobara nije odveo u službu hitne pomoći niti je pozvao liječnika, već je ga polegao na krevet. Potom mu je dao dvije injekcije, čiji sadržaj policija još nije otkrila, iako je mladić izričito odbijao bilo kakve injekcije.

Osumnjičeni je tada iskoristio privremenu onesposobljenost 22-godišnjaka i počinio spolni odnošaj s nemoćnom osobom, kažu u policiji koja nije otkrila identitet osumnjičenog i žrtve, niti u kojoj privatnoj klinici se zločin dogodio.

Pročitajte više