Mediji: Otete talijanke možda prodane Zarqawijevoj skupini

IRAČKI otmičari vjerojatno su prodali dvije otete Talijanke gerilcima povezanima s al Qaedinim saveznikom Abuom Musabom al-Zarqawijem, prenose u nedjelju mediji riječi zamjenika iračkoga ministra vanjskih poslova Hamida al-Bayatija.

"Prema našim informacijama, njih su otele kriminalne organizacije koje su ih možda prodale pripadnicima al-Zarqawijeve skupine", rekao je al-Bayati u u petak u intervjuu za jednu talijansku lokalnu televiziju, a prenijela novinska agencija ANSA.

Taj irački dužnosnik u posjetu Italiji rekao je da ima podatak kako su humanitarke Simona Pari i Simona Torretta prebačene iz zapadnoga dijela Bagdada u Falluju.

One su otete 7. rujna zajedno s dvojicom Iračana usred dana u središtu Bagdada.

Na pitanje novinara televizije Tg2 drže li te žene isti gerilci koji prijete da će ubiti dvojicu Britanaca i jednoga Amerikanca, al-Bayati je rekao: "Moguće je".

Dodao je da otmičari talijanskih humanitarki navodno traže oslobađanje muslimanki iz iračkih zatvora, a takav je zahtjev za oslobođenje Britanaca i Amerikanca postavila i al-Zarqawijeva skupina Tawhid i Džihad.

"Ali treba biti veoma oprezan pri zaključivanju o tome tko je odgovoran za otmicu", rekao je zamjenik iračkoga ministra vanjskih poslova.

Pročitajte više