Mediji u regiji o Ivici Račanu

O SMRTI dugogodišnjeg šefa SDP-a pišu i naslovnice regionalnih medija. Srpski "B92", internet portal "Mondo" i Radiotelevizija Srbije također pišu o smrti dugogodišnjeg šefa SDP-a koji je "omogućio raspisivanje prvih višestranačkih izbora u tadašnjoj republici, a kao zagovornik demokratske struje u bivšem SKH, reformirao i preimenovao stranku u SKH-SDP", i koji je "zaslužan za popravljanje narušenih odnosa Hrvatske s međunarodnom zajednicom".

Slovenski "Dnevnik" piše o tijeku Račanove bolesti i njegovim recentnijim političkim postupcima, stavljajući akcent na susjedske odnose i sporazum Drnovšek-Račan.   

"Delo" piše o lideru "koji je Hrvatsku usmjerio na europski put", i koji je "jedan on najzaslužnijih političara za preobrazbu Hrvatske u modernu demokatsku državu, njenu neovisnost i socijaldemokatsku klimu u zemlji".

Bosanski "Bljesak" podsjeća na Račanovu izjavu "Vlast se može izgubiti, ali obraz ne." i piše o razvoju njegove teške bolesti.

Internet portal "Sarajevo.com" piše o Račanovom životu i usponu u političkom životu Jugoslavije, te kasnije Hrvatske, u čijoj je neovisnosti igrao veliku ulogu.

V.Š.
Foto:AFP

Pročitajte više