Međimurci i Ruskinja optuženi zbog organiziranja prostitucije

OPĆINSKO državno odvjetništvo  (ODO) u Čakovcu podnijelo je optužni prijedlog protiv T. K. (1975.) i Ruskinje N. T. (1977.) zbog organiziranja prostitucije. Optužnim prijedlogom obuhvaćen je i hrvatski državljanin M. T. (1967.) koje ge se tereti za pomaganje u organiziranju prostitucije.

T. K. i N. T. se tereti da su od sredine travnja do 18. studenog ove godine angažirali dvije ukrajinske i jednu rusku državljanku kojima su obećali vrlo dobru zaradu u zamjenu za prostituiranje s gostima njihovog ugostiteljskog objekta u Sivici.

Oni su organizirali njihov dolazak u Hrvatsku snoseći troškove putovanja i ishođenja viza te su za dvije strane državljanke poslali pozivna pisma, nakon čega su ih prijavili na adresi svog prebivališta u Novom Selu Rok.

Također su angažirali M.T. koji je preko treće osobe pribavio garantno pismo te u dogovoru s T. K. i N. K. sredio prijavu boravišta za ukrajinsku državljanku koju je prijavio na adresi prebivališta jednog svog poznanika u Pagu. Općinsko državno odvjetništvo smatra kako je M.T. to uradio kako bi Ukrajinki omogućio ulazak u Hrvatsku unatoč tome što je znao da se ovdje dolazi baviti prostitucijom.

Ruskinja i Ukrajinke su za svoje usluge naplaćivale od 350 do 600 kuna, a kada su se prostituirale izvan ugostiteljskog objekta u Sivici u kojem su bile smještene, klijentima su naplaćivale između tisuću i 1.500 kuna.

Inače ugostiteljski objekt u Sivici nalazi se u vlasništvu T. K. i N. K. koji su prostitutkama pronalazili i dovodili klijente. Neslužbeno se doznaje kako su za to uzimali proviziju od 50%.

Čakovečko ODO predložilo je da se protiv okrivljenika odredi pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

I.K.

Pročitajte više