Međimurski HDZ: Dobro promisliti o bolničkoj investiciji

MEĐIMURSKI se HDZ zauzima za poboljšanje prostornih i drugih uvjeta u zdravstvu, a time i za poboljšanje usluga i zdravstvene zaštite, no ipak treba promisliti o izgradnji novoga polikliničkostacionarnog paviljona Županijske bolnice u Čakovcu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare međimurskog HDZ-a

Predsjednik međimurskog HDZ-a Velimir Pleša i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Vladimir Ivković istaknuli su da nije riječ o ulaganju od sto milijuna kuna, jer kad se dodaju PDV i kamate na zajmove kojima će se financirati gradnja, cijeli će posao stajati 140 milijuna kuna.

Zbog toga traže da Vlada svojom odlukom zajamči sigurnost državnog udjela od 35 posto iz proračuna Ministarstva zdravstva i 50 posto iz tzv. decentralizirane stavke. Lako bi se moglo dogoditi, kažu u HDZ-u, da se promjenom zakonskih propisa, načina financiranja ili novim regionalnim ustrojem glavnina ulaganja prevali na Međimursku županiju. Osim toga smatraju da sadašnja vlast za dva i pol mandata unaprijed financijski opterećuje buduće obnašatelje vlasti u Međimurju.

Sadašnji bolnički prostori obuhvaćaju 18 tisuća četvornih metara, a gradnja novoga paviljona s 12 tisuća četvornih trebala bi početi u lipnju ove godine i završiti 2005.

Pročitajte više