Među navijačima uhićen novinar Dalmatinskog portala: "Spavao je u autu kad je počelo"

Foto: Dalmatinski portal

MEĐU uhićenima nakon nereda na autocesti u subotu navečer je i Mate Prlić, suosnivač Dalmatinskog portala.

"Da, istina je. U noći sa subote na nedjelju nakon nereda na autocesti priveden je i Mate Prlić, suosnivač Dalmatinskog portala. Naravno da je prvi dojam nevjerica, jer svatko tko ga poznaje zna da nema šanse da bi on negdje na autocesti nekoga napao i slično. Logično je tek pitanje: kako je onda završio u pritvoru?" piše Blaž Duplančić u svom komentaru Duplin osvrt, objavljenom danas na Dalmatinskom portalu.

"Evo vijesti iz prve ruke. Kad su došli do mjesta incidenta - Mate je u autu spavao. Probudilo ga je ludilo, strka, upaljene baklje. Potom su izašli iz vozila i naletjeli na opći metež, nakon kojega se dio vratio u auto, a Mate ne. U vozilu mu je i mobitel ostao", piše Duplančić.

"Dobili su batine sto posto nevini ljudi"

Duplančić piše kako su batine dobili sto posto nevini ljudi.

"Ono najžalosnije jest da su nastradali brojni koji nikoga nisu ni takli, niti su nereda vidjeli. Naplakali su se od suzavca, a nemali broj ih je, što i snimke potvrđuju, dobio i pendrekom. Tek tako, naletjeli su na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme.

Ne želim pravdati nikoga ako je iz čista mira napao policajce, ali u ovom slučaju je sto posto istina da su dobili batine sasvim nedužni ljudi", dodaje.

"Što se Prlića tiče, svima onima koji ga ne poznaju mogu reći samo da se radi o moralnoj vertikali. Možda i najispravnijoj osobi koju sam ikad upoznao, a danas mi skoro dođe kao brat kojega nikad nisam imao", dodaje.

"Nažalost, ovaj tekst ne mogu završiti s točkom jer ne znam što će se dalje događati. Al da ovako nešto proživljava jedan obiteljski čovjek, diplomirani ekonomist i osoba s karakterom kakav bismo svi voljeli da imaju naši političari i nogometni djelatnici, to je uistinu neprobavljivo", dodaje na kraju teksta.

Pročitajte više