Megadonator Hillary Clinton se predao policiji

AMERIČKI poduzetnik Norman Hsu, poznat kao jedan od najizdašnijih donatora Demokratske stranke i bliski suradnik senatorice Hillary Clinton, danas se predao policiji koja ga traži zbog nedolaska na izricanje kazne za tešku krađu 1991. godine.

Hsu je prije šesnaset godina u Kaliforniji proglašen krivim za tešku krađu, ali se nije odazvao na sudsko ročište gdje mu se trebala izreći kazna i otada se nalazi na policijskoj potjernici.

To ga, međutim, nije spriječilo da postane jedan od najutjecajnijih financijskih operativaca Demokratske stranke, sposoban da sam - ili preko mreža prijatelja i suradnika - donosi milijune dolara njenim kandidatima za Kongres, Senat i Bijelu kuću.

Iako su dužnosnici predsjedničke kampanje Hillary Clinton rekli kako vjeruju u njegovo poštenje, ipak su se javno odrekli svih njegovih donacija te ih uplatili u dobrotvorne svrhe.

To uključuje i senatoričinog glavnog protukandidata Baracka Obamu koji se javno odrekao novca uplaćenog za njegovu senatsku kampanju u Illinoisu 2004. godine.

Hsu, koji je službeno vlasnik tvrtke za proizvodnju odjeće u New Yorku, je danas u lisičinama došao pred suca u kalifornijskom gradu San Mateo. On mu je odredio kauciju od 2 milijuna dolara.

Danas je također Hsu podnio ostavku na mjesto upravnih odbora u njujorškom sveučilište New School. Američki mediji su, pak, otkrili kako je dotično Sveučilište primilo izdašne federalne financijske subvencije, a na čemu je najviše inzistirala upravo senatorica Hillary Clinton.

D.A.

Pročitajte više