Megatrend razdvojio poslovanje u dvije tvrtke

U SKLADU s poslovnim planovima za 2007. godinu, tvrtka Megatrend je nakon sastavljanja nove Uprave razdvojila poslovanje u dvije tvrtke, zadužene za distribuciju i poslovna rješenja. Odvajanjem tvrtki, do kraja 2007. godine broj zaposlenih će porasti za 40 posto.

Spajanjem tri tvrtke iz Megatrend grupe te fokusiranjem na dva segmenta poslovanja, IT distribuciju i poslovna rješenja, Megatrend je nastavio svoj konsolidacijski proces koji je započet u zadnjem tromjesečju prošle godine razdvajanjem vlasničke strukture od menadžerske. Tada je na čelo Megatrenda kao predsjednik Uprave došao Gordan Kolak, dok je Nino Strajher prešao na poziciju predsjednika Nadzornog odbora tvrtke.

Megatrend je svoju reorganizaciju izvršio kako bi se objedinila ponuda poslovnih rješenja za korporativne korisnike, i istovremeno potpuno odvojila od distribucijskog dijela Megatrendova poslovanja. Ove dvije tvrtke danas zapošljavaju sedamdesetak stručnjaka, a do kraja godine očekuje se porast broja zaposlenih od 40 posto. Cilj konsolidacije je optimizirati vlastite procese, smanjiti troškove i fokusirati poslovanje na dvije djelatnosti.

U budućem će poslovanju Megatrend d.o.o. biti tvrtka sa snažnim fokusom na IT distribuciju i rad s prodajnom mrežom. Megatrend IT-SOL d.o.o., Megatrend Servis d.o.o. i Megatrend Svijet Prozora d.o.o. spajanjem su postali Megatrend poslovna rješenja d.o.o. te će u budućnosti djelovati kao jedan pravni subjekt.

Fokus poslovanja nove tvrtke je rad s korporativnim korisnicima (B2B) na poslovnom planiranju, praćenju performansi poslovanja, podizanju učinkovitosti poslovnih procesa i upravljanju razvojem IT sustava kao središnje potpore svakom poslovanju.

Rad dosadašnjih poslovnih subjekata u potpunosti je prebačen u novu tvrtku, te će djelovati u sklopu nje. Megatrend poslovna rješenja orijentirana su isključivo na podizanje učinkovitosti i inovativnosti poslovanja korisnika, te upravljivosti tim poslovanjem, dok su informatičke tehnologije u tom procesu samo alat kojim se to postiže, odnosno jedan dio cjelokupnog rješenja.

Obje tvrtke vodi ista uprava na čelu s Gordanom Kolakom, dok su njezini članovi Ivo Matijević, zadužen za distribucijski segment poslovanja, i Ivan Miljan, zadužen za poslovna rješenja.

Prema posljednjem istraživanju analitičke kuće IDC pod nazivom "Poslovni informacijski softver u 2005. godini", Megatrend je zauzeo vodeću poziciju na hrvatskom tržištu Business Intelligence rješenja.

Tvrtka je na tržištu prisutna 17 godina, a osim ureda u Zagrebu i Splitu, djeluju regionalno putem ureda u Beogradu i Sarajevu. U 2005. godini Megatrend je bio sedma domaća IT tvrtka po prihodima, a šezdesetak zaposlenih prihodovalo je preko 200 milijuna kuna. Na tržištu računalne distribucije, Megatrend je iste godine u Hrvatskoj zauzeo četvrtu poziciju.

Pročitajte više