MEI: Potpisano 20 ugovora o stipendiranju na europskim studijima

MINISTRICA europskih integracija Kolinda GrabarKitarović potpisala je u petak u Zagrebu ugovore s 20 stipendista koji će pohađati poslijediplomske europske studije na osam različitih sveučilišta u nekoliko europskih zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.

Ministarstvo europskih integracija provodi brojne obrazovne programe, čiji je cilj povećati administrativne sposobnosti državnih službenika. Jedan od njih je i stipendiranje mladih stručnjaka na jednogodišnjim poslijediplomskim europskim studijima na sveučilištima u inozemstvu. Cilj toga programa je osigurati veći broj stručnjaka iz različitih područja europskih integracija (pravo, ekonomija, multidisciplinarni studiji), koji će raditi na poslovima približavanja Hrvatske Europskoj uniji.

Ministarstvo se zbog ograničenih sredstava za tu svrhu obratilo nizu hrvatskih tvrtki za pomoć u sufinanciranju programa stipendija. Na poziv su se odazvale četiri tvrtke koje će sponzorirati program stipendiranja - Pliva, Ericson, HT i Končar.

Britanska vlada od samog početka programa stipendiranja 1998. godine sufinancira studije u Velikoj Britaniji.

U zadnjih šest godina stipendirano je stotinjak stručnjaka na 27 različitih europskih sveučilišta, koji su po povratku sa studija zaposleni u različitim tijelima državne uprave.

(Hina) xpp/sv ydj

Pročitajte više