Mesić: "Afera kamioni" je korupcija bez premca

"KRIMINALISTIČKA policija i Državno odvjetništvo, pa i sud ako bude potrebno, moraju utvrditi tko je kriv za aferu kamioni. Saborsko povjerenstvo time se ne treba baviti", poručio je Stjepan Mesić koji je prekorio nadležne institucije jer su imale četiri godine da saznaju zašto su i kako kupljeni preskupi vojni kamioni. "To je korupcija bez presedana", kaže Mesić.

Hrvatski predsjednik, koji je prvi prije četiri godine potegao pitanje bacanja novca na skupe kamione, podsjeća kako se natječaj vodio nekoliko mjeseci da bi zatim bio poništen jer je ocijenjeno da MORH nema dovoljno novca, samo dan kasnije sklopljen je direktni posao za osjetno veću svotu. "To je za mene dokaz da tu nešto nije u redu", komentira Mesić koji kaže kako on osobno na nekog sumnja, ali nije želio otkrivati imena.

Državno odvjetništvo se danas oglasilo priopćenjem u kojem stoji kako su zatražili da policija nastavi kriminalističku obradu jer vjeruju da je Državna revizija nešto zataškala. Naime, Državna revizija u svom izvješću iz 2005. godine nije uopće spominjala kamione koji su kupljeni godinu dana ranije. Izvješće od ureda Šime Krasić su DORH i USKOK dobili tek 2007. godine, nakon što su ga sami zatražili, navodi se u priopćenju.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više