Mesić: Bojim se otvoriti paštetu jer bi mogla iskočiti Jadranka Kosor

PREDSJEDNIČKI kandidat Stjepan Mesić danas je izjavio da je predizborna kampanja zadnjih dana bila obilježena iznošenjem laži i izmišljotina, zbog čega će, najavljuje, nakon izbora vjerojatno tužiti neke od predsjedničkih kandidata koji su iznosili neargumentirane optužbe na njegov račun.

"Vrijednosne sudove o mom radu može donositi tko hoće, ali nije dozvoljeno klevetati, izmišljati, iznositi laži i glupe priče", rekao je Mesić na konferenciji za novinare u svom Izbornom stožeru.

Najavio je da će analizirati sve "prljavštine i izmišljanja" te nakon izbora poduzeti određene mjere, a na upit kakve će to biti mjere, Mesić je odgovorio da će "djeca u Nazorovoj dobiti novce".

Od protukandidata koji su ga, kaže, klevetali, izdvojio je nezavisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića, koji je jučer izjavio da je Mesiću francuska obavještajna služba poklonila vilu na francuskoj rivijeri.

"Veću besmislicu nisam čuo, mislio sam da je ozbiljan čovjek. Ima pravo na vrijednosne sudove, ali za ovo će dati novce djeci u Nazorovoj", rekao je.

Na najavu nezavisnog predsjedničkog kandidata Slavena Letice da će, postane li predsjednik države, dati procesuirati sve one koji su dilali transkriptima iz Ureda Predsjednika, Mesić mu je poručio da "treba početi od sebe jer je on (Letica) prvi prodavao transkripte".

Izrazio je žaljenje što je njegova izjava da je glavnog urednika političkog tjednika "Novo hrvatsko slovo" Domagoja Margetića vjerojatno otela skupina homoseksualaca, krivo interpretirana.

"Žao mi je da je došlo do takve interpretacije, jer sam na jednu notornu besmislicu išao slikovitom i nemogućom situacijom. Umjesto homoseksualaca mogao sam spomenuti stolare, zidare, žao mi je jer nikoga nisam želio uvrijediti", rekao je Mesić.

Osvrćući se na anketu objavljenu u tjedniku "Globus", po kojoj će izbori ući u drugi krug, Mesić je istaknuo kako i dalje vjeruje da će sve završiti u prvom krugu.

Osvrnuo se i na predizborno plakatiranje Hrvatske, rekavši da je omjer plakata, primjerice, na cesti između Zadra i Šibenika, dvadeset naprema jedan u korist jednog kandidata.

"Pogledajte televiziju, iskočit će jedna osoba, poslušajte radio iskočit će jedna osoba. Odlučio sam ne otvarati paštetu jer bi opet mogla iskočiti ta osoba", rekao je Mesić.

Voditeljica njegovog Izbornog stožera Štefanija Balog izvijestila je da je stožer danas Državnom izbornom povjerenstvu predao prijevremeno revizorsko izvješće dosadašnjeg tijeka njegove predizborne kampanje - do sada je prikupljeno 2,8 milijuna kuna, a utrošeno 2,6 milijuna.

Glavninu tog iznosa (nešto više od dva milijuna kuna) donirale su privatne tvrtke, pozajmice organizatora kreću se oko pola milijuna, a donacije građana oko 320 tisuća kuna.

Foto: FAH

Pročitajte više