Mesić: Čekam službene izborne rezultate, mandat Sanaderu najvjerojatnije u ponedjeljak

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić izjavio je danas kako će najvjerojatnije u ponedjeljak predložiti mandatara nove vlade, potvrdivši kako vjeruje da je točna informacija da je Ivo Sanader navodno prikupio dovoljan broj zastupnika koji će podržati njegovu vladu.

Sve ovisi kada će i kako završiti formalna procedura. Ako ne bude

nikakvih primjedbi i žalbi na izborne rezultate i ne bude potrebe da se o tome očituje Ustavni sud, već zaključi da je sve provedeno u redu, možemo vrlo brzo očekivati sazivanje i prvu konstituirajuću sjenicu Hrvatskog sabora. U tom vremenu izvršit ću i konzultacije za sastavljanje vlade, konzultacije sa strankama da bih predložio mandatara, izjavio je Mesić novinarima nakon otvaranja nove tvornice Eurocable Grupe u Zagrebu.

Danas smo dobili neslužbene rezultate nedavnih parlamentarnih izbora, a službene poteze mogu poduzimati kada dobijem službeni podatak, izjavio je Mesić.

Mislim da je Sanader dobio dobro nasljeđe. Prije svega dobili smo

poticaj za gradnju autocesta. Bez prometnica, autocesta nema ni jedne napredne privrede, samo one zemlje koje su ulagale u prometnice i riješile taj infrastrukturni problem danas su zemlje napretka. Hrvatska sa sadašnjim modelom izgradnju autocesta može završiti do 2008., rekao je Mesić dodajući da bi se, kada bi se to financiralo iz državnog proračuna godišnje otprilike izgradilo šest, sedam kilometara pa bi nam za izgradnju svih autocesta trebalo 80 godina.

Zato vjerujem i da će nova vlada i novi parlament nastaviti na ovom modelu, zaključio je Mesić.

Pročitajte više